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-------------------------------------------------------------------------------- 

Question:   Can a pre-calibrated field methodology be used in conjunction with the procedures 
described in the TIA-603-C standard to measure the radiated output power and/or the spurious emissions 
generated by a transmitting device for demonstrating compliance to FCC rules? 

 

Answer:   Measurements to detect unwanted transmitter emissions in the spurious domain that may be 
radiated from a DUT cabinet, control circuits, power leads, or intermediate circuit elements under 
normal conditions of operation are required per Section 2.1053 of the FCC rules, and must be performed 
on a radiated basis.  Additionally, radiated measurements are often required to determine the maximum 
output power from a licensed transmitter that features an integral transmit antenna but does not provide 
an access port for performing conducted measurements.  FCC laboratory policy requires the use of a 
signal/antenna substitution methodology, as described in Sections 2.2.12 and 2.2.17 of TIA-603-C, to 
perform these measurements. 

The FCC has received several inquires regarding the acceptance of an adjunct methodology, whereby a 
signal generator is used to radiate a signal that is swept over a pertinent frequency range, and then 
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recorded at a single point in space at a distance corresponding to the measurement distance required for 
compliance testing.  A table of data collected from this site “pre-calibration” is then to be used to replace 
specific substitution procedures as described in Sections 2.2.12 (j) through (l) and/or 2.2.17 (c) and (d) 
of the TIA-603-C standard. 

Since the pre-calibrated field methodology has not been recognized as part of an industry standard or 
formally submitted to the FCC for consideration, data collected using this method cannot be deemed 
acceptable for demonstrating compliance to FCC rules.  It is our understanding that the Accredited 
Standards Committee C63® — Electromagnetic Compatibility is considering related measurement 
procedures.  If C63®, or another recognized standards organization, develops alternatives to the 
measurement methods described in TIA-603-C, then the FCC is prepared to consider the acceptability of 
those alternative measurement methods. 
 


