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First Category:  Labelling - Sections 2.925 & 15.19  
Second Category:    
Third Category:    
 
-------------------------------------------------------------------------------- 
Question:    
 
Can the users manual and other FCC required information be provided in electronic form?  
 
 
-------------------------------------------------------------------------------- 
 
Answer:    
Electronic form is generally acceptable for manuals and for FCC required information for 
both licensed and non-licensed devices; except when FCC rules or current policy require 
specific information be in printed form, on paper, pamphlet, index card or on the packaging. 
In some cases, a printed notice is required with the product when the information is only 
provided in electronic form. Specific requirements will depend on the rules applicable to a 
device. In most cases, requirements for labelling or labelling statements are in printed form. 
 
 
For example, the FCC rules allow the information to users referenced in Section 15.21 
(changes or modifications could void the authority to operate the equipment) and Section 
15.105 interference statements to be provided in electronic form (such as computer disk or 
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over the Internet), provided the user can reasonably be expected to access information in that 
form.  
  
However, there are cases when printed form is required either by the FCC rules, or by current 
policy. 
  
Examples of when a printed form is required: 
 
Licensed cell phone handsets operating under Section 20.19 Hearing Aid Compatible (HAC) 
must clearly display the HAC rating on the packaging material of the handset. 
 
For satisfying FCC RF exposure compliance, a printed form must be provided either with 
instructions on how device accessories must be used for RF exposure compliance for the 
valid tested configuration, or at minimum, instructions on how to reasonably obtain these 
instructions (OET Bulletin 65 Supplement C). 
 
Section 95.1017, Low Power Radio Service (LPRS) transmitters (labelling requirement) must 
bear the statement, in a conspicuous location on the device, ”This device may not interfere 
with TV reception or Federal Government Radar.” 
 
For specific questions on FCC rules or current policy, submit a detailed inquiry to 
http://www.fcc.gov/labhelp with the Submit an Inquiry option. 


